Elit Crokinole

A nemzetközi versenyszabványoknak megfelelő Crokinole játéktábla, egyedi intarziás játékfelülettel és prémium minőségben.

Exkluzív Crokinole

A nemzetközi versenyszabványoknak megfelelő Crokinole játéktábla, egyedi tábla grafikával és prémium minőségben.

Verseny Crokinole

A nemzetközi versenyszabványoknak megfelelő Crokinole játéktábla, nagy színválasztékban és prémium minőségben.

Mini Crokinole

A nemzetközi versenyszabványnál kisebb Crokinole játéktábla 3 különböző színben, arányosan kisebb játékkorongokkal.

Sling

A Sling egy villámgyors pöccintős asztali játék, melyben a játékosok megpróbálják az összes korongjukat az ellenfél oldalára lőni.

Carrom

A carrom olyan, mint egyfajta ujjakkal játszott biliárd. Próbáld meg a korongokat a saroklyukakba tenni, és gyűjts extra pontokat a piros korong (királynő) bezsebelésével.

Pitrush

A Pitrush egy őrült pöccintős játék az egész család számára. A játékosok kis fa korongokat pöccintve próbálnak minél több gödröt elfoglalni játékostársaik elől.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Üdvözöljük honlapunkon! Köszönjük, hogy vásárlása során bennünket tisztel meg bizalmával!

Az Általános Szerződési Feltételek a linkre kattintva letölthető: ASZF (.pdf)

Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével egyidejűleg külön elfogadó nyilatkozat elfogadásával Ön elfogadja a jelen általános szerződési feltételek tartalmát!

 

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a honlap használatával, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken!

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) határozza meg a Cogitate Games Társasjáték Fejlesztő és Építészeti Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Eladó vagy Vállalkozás) által üzemeltetett www.woodestic.hu weboldal alatt működő webshopban történő vásárlás során az Eladó és az online felületen vásárló (továbbiakban: Vásárló vagy Fogyasztó) között keletkező jogviszonyból eredő jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a felelősségi szabályokat, a teljesítési és szállítási feltételeket, továbbá az elállási jog gyakorlásának szabályait.

 

Jelen ÁSZF rendelkezései minden esetben irányadók a Vállalkozás és a Vásárló között, webshopon keresztül online úton létrejött jogviszonyra.

 

 

 1. A VÁLLALKOZÁS ADATAI

 

Név:                            Cogitate Games Társasjáték Fejlesztő és Építészeti

Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:                    Magyarország, 5008 Szolnok, Ménes u. 6.

Levelezési cím:           8248 Nemesvámos, Kossuth L. u. 312/B.

Átvételi pont:             8200 Veszprém, Szűcs u. 10.

Cégjegyzékszám:        16-09-013219

Adószám:                   23367546-2-16

Telefon:                      +36 30 2444 111

E-mail:                        hello@woodestic.hu

Web:                           www.woodestic.hu

Képviselő                    Karcagi Péter

Bankszámlaszám:       (OTP): 11748007-24818399-00000000

SWIFT kód:               OTPVHUHB

 

 1. A FELEK KÖZÖTTI JOGVISZONY, AZ ÁSZF HATÁLYA ÉS ÉRVÉNYESSÉGE

 

 1. A jelen ÁSZF személyi hatálya kiterjed a Vállalkozásra, valamint a Vállalkozás által üzemeltetett www.woodestic.hu weboldal alatt működő webshop alkalmazásával a Vásárlókra.

 

 1. A jelen ÁSZF határozatlan időre szól, amely 2021. november 11. napjától érvényes.

 

 1. A Vásárló a webshopban történő vásárlás során a Vállalkozással szerződést köt a jelen ÁSZF tartalmi rendelkezéseire figyelemmel. A Vásárló a megvásárlandó termék webshopban történő kiválasztásával és a vásárlás adatait összesítő jóváhagyó oldalon a „Tovább a pénztárhoz” gomb megnyomásával és a szállításhoz szükséges adatok megadásával véglegesítheti a megvásárolni kívánt termék(ek) megrendeléséhez szükséges adatokat. Vásárló tudomásul veszi, hogy az adott termék(ek) megredendelésének feltétele a jelen ÁSZF rendelkezéseinek az elfogadása, amelyet a megrendelés véglegesítésével egyidejűleg külön elfogadó nyilatkozat elfogadásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeire vonatkozó külön nyilatkozat elfogadásával a Vásárló és a Vállalkozás között a szerződés létrejön. A webshopon keresztül megkötött szerződés a Vásárló vonatkozásában fizetési kötelezettséget von maga után.

 

 1. A Vállalkozás és a Vásárló között a webshopon keresztül megkötött szerződés nyelve magyar.

 

 1. A Vállalkozás vásárlás során a Vásárló részére a webshopból saját nevében értékesíti a harmadik felek által gyártott termékeket, amely jogviszony a termék ellenértékének megfizetésével és a termék aVállalkozással szerződött kézbesítési-szállítási szolgáltató partner általi leszállításával teljesedésbe megy.

 

 1. Vállalkozás rögzíti, hogy a www.woodestic.hu weboldalon működtetett webshopon értékesített termékek ellenértéke „HUF” (forint) pénznemben van meghatározva, amely a mindenkor hatályos ÁFA összeget is tartalmazza. A www.woodestic.hu weboldalon működtetett webshopon megjelenített termékekre mindig az aktuális ellenértékük kerül feltüntetésre. A Vállalkozás a www.woodestic.hu weboldalon működtetett webshopon értékesített termékek vonatkozásában az árváltoztatás jogát fenntartja azzal, hogy a Vállalkozó általi árváltoztatás nem érinti a Vásárló által az árváltoztatást megelőzően megrendelt termékekre vonatkozó árakat, illetve a Vásárlónak az árváltoztását megelőző megrendelésének árait.

 

 1. Vállalkozás kijelenti, hogy tartózkodik a Vásárló által szolgáltatott vagy létrehozott, a Vállalkozás által biztosított digitális tartalom vagy digitális szolgáltatás használata során keletkezett, személyes adatoktól eltérő bármely tartalom felhasználásától, kivéve, ha az ilyen tartalom

– a Vállalkozás által szolgáltatott digitális tartalommal vagy nyújtott digitális szolgáltatással összefüggésben nem használható,

– kizárólag a Vásárlónak a Vállalkozás által biztosított digitális tartalom vagy digitális szolgáltatás felhasználása során végzett tevékenységére vonatkozik,

– a Vállalkozás által más adatokkal összevonásra került, és nem lehet, vagy csak aránytalan erőfeszítéssel lehetne azt szétválasztani, vagy

– a Vásárló által más személyekkel közösen került előállításra, és azt más fogyasztók továbbra is használhatják.

 

 

III. VÁSÁRLÁS A WEBSHOPBAN

 

 1. Az online termékvásárlási módokat a Vállalkozás saját online értékesítési felületén keresztül végzi banki átutalás, utánvétes fizetési mód és személyes átvétel során történő fizetéssel.

 

A fizetés mente átutalás alkalmazásával:

 

 • Amennyiben a Vásárló kiválasztotta a kívánt termékeket, a kosárba helyezte őket és az átutalás fizetési opciót választotta ki, úgy az átutalás teljesítését az alábbi adatokra tekintettel kell lebonyolítani:

 

Kedvezményezett neve: Cogitate Games Kft.

Számlavezető bank: OTP BANK

Számlaszám: 11748007-24818399-00000000

Közlemény: [Kérem itt tüntesse fel megrendelése azonosítóját, rendelésszámát]

 

 • A gyorsabb ügyintézés érdekében ezúton jelezzük a Vásárló felé, hogy a közlemény rovatba mindenképp tüntesse fel a megrendelés azonosítóját, ennek hiányában az átutalás rögzítése hosszabb időt vehet igénybe. Felhívjuk a Vásárló figyelmét, hogy a termékek kiszállítása az átutalás megérkezése után kezdődik meg, így a kiszállítási idő az átutalás a Vállalkozó bankszámláján történő jóváírásától számítandó. Amennyiben a fizetéssel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése merülne fel kérem keressen minket bizalommal!

 

Ügyfélszolgálatunk telefonszáma: +36 30 244 4111

E-mail elérhetőségünk: hello@woodestic.hu

 

 • A szükséges adatok megadását, jelen ÁSZF elfogadását és a sikeres fizetési tranzakciót követően a Vállalkozás a szerződött kézbesítési-szállítási szolgáltató partnere útján leszállítja a terméket a Vásárlónak.

 

 • A futárszolgálat a Vásárló által megadott szállítási címre viszi a megrendelt terméket. A kiszállítást Magyarország területén a GLS Futárszolgálat, külföldi csomag esetén a DPD vagy GHL Futárszolgálat végzi. A futárszolgálat a kézbesítés napján SMS-t küld a Vásárló által megadott mobilszámra, melyben megküldi a feladott csomag azonosítóját és a központi telefonos elérhetőséget. Ezen információk birtokában tud egyzetetni a kézbesítés várható időpontjáról.

 

 • Amennyiben a termék kiszállítása a megbízott kézbesítési-szállítási szolgáltató partner hibájából nem vagy késve teljesül, az ezzel kapcsolatosan felmerült kárért a Vállalkozó felelősséggel nem tartozik. Amennyiben a szállítás meghiúsulása a Vállalkozó érdekkörében merül fel, úgy a termék ellenértéke és a felmerülő szállítási költség, vagyis a Vásárló által a termék után kifizetett teljes ellenérték a Vásárló részére hiánytalanul visszatérítésre kerül, továbbá ebben az esetben a Vásárlót megilleti a termék vásárlásával kapcsolatosan az elállási jog.

 

 • A Vállalkozó rögzíti, hogy a Vásárlónak a megrendelt termék személyes átvételére az alábbi címen van lehetősége:

A Vállalkozó mintaboltja

Címe: 8200 Veszprém, Szűcs u. 10.

Nyitvatartás: H-P 9:00-17:00 (Szombat és vasárnap zárva)

 

 1. A Vállalkozás a termék megvásárlásáról számlát bocsát ki a Vásárló által megadott adatok alapján a szamlazz.hu megnevezésű számlázóprogram alkalmazásával (KBOSS.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; cg.: 01-09-303201; székhely: 1031 Budapest, Záhony u. 7.) amely e-mail útján vagy a kézbesítéssel egyidejűleg kerül megküldésre a Vásárló részére. Ha a Vásárló a számlán szerepeltetni kívánt nevet vagy címet helytelenül adta meg, és a számla ezzel a tartalommal került kiállításra, úgy a Vásárlónak egy alkalommal lehetősége van a számla módosítását kérni, amelyet a számla kibocsátásától számított legfeljebb 10 naptári napon belül szükséges jeleznie. A Vásárló számlamódosítási igényét a Vállalkozás hello@woodestic.hu címre továbbított e-mailben jelezheti.

 

 

 1. A TERMÉK LÉNYEGES TULAJDONSÁGAIRA VONATKOZÓ ADATOK

 

 1. A vásárlásra felkínált termékek tulajdonságai, jellemzői, valamint a vásárlás feltételei a webshop hozzájuk tartozó konkrét oldalain ismerhetőek meg.

 

 

 1. AZ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTÉNEK FOLYAMATA
 2. A Vállalkozás által működtetett www.woodestic.hu webshopban kínált termékekre vonatkozó adásvételi szerződés kötése online felületen, elektronikus úton leadott megrendelés útján lehetséges a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.
 3. A webshop látogatás során a tájékozódását követően a Vásárló a „Kosárba” feliratra (Kosár ikonra) kattintva tudja a terméket a virtuális kosarába helyezni anélkül, hogy ezzel a Vásárlónak vásárlási- vagy fizetési kötelezettsége keletkezne, mivel a kosárba helyezés nem minősül ajánlattételnek. A termék virtuális kosárba történő helyezésével külön információs ablak jelenik meg, amely alapján a kosárba helyezett termék mennyiségére vonatkozó adat és a termék ellenértéke kerül feltüntetésre. Több termék kosárba helyezése esetén mindezen adatok termékenként külön-külön megjelennek az online felületen.
 4. A Vállalkozás biztosítja a Vásárló részére, hogy az általa kiválasztott termék(ek)hez rendelt egyedi specifikációkat (termék(ek) mennyiségi és minőségi jellemzői) a későbbiekben módosítsa. A Vásárlónak a termék(ek) kiválsztását követően a „Kosár” feliratra kattintva láthatja az információs ablakot, amelynek célja, hogy a kiválasztott termékek, mind a megrendeléssel összefüggő adatok teljes körű összefoglalása, áttekinthetősége és ellenőrizhetősége biztosítva legyen. A Vásárlónak lehetősége van – választása szerint – arra, hogy visszatér a webshopba más termékek megvásárlása iránt tájékozódni („Vásárlás folytatása”) vagy befejezi a kosárban meglévő termékek megvásárlását és folytatja a kiválasztott termék(ek) megvásárlására irányuló további teendőket a „Tovább a pénztárhoz” gombra kattintva. Amennyiben a Vásárló be kívánja fejezni a termék(ek) megvásárlását, akkor a szállítási mód, a számlázási és szállítási adatok megadása után a „Megrendelem” gombra kattintva a Vállalkozás által működtetett webshopon vásárolt termék ellenértékét átutalás, utánvét vagy személyes átvétel útján történő fizetési mód kiválasztásával lehet teljesíteni a Vállalkozás részére.
 5. A megrendelés során a Vásárló köteles a vásárlással összefüggő személyes adatainak, valamint esetlegesen számlázási adatainak megadására, illetve a termék kiszállítás esetén a szállítási adatainak megadására. A vásárlás nem kötött regisztrációhoz, de az előbbi pont alapján a Vásárló a termék megvásálásának teljesítéséhez adatokat köteles megadni a Vállalkozás részére.
 6. Ha a Vállalkozás által elvárt minden szükséges személyes és szállítási adat megadásra került, a „Megrendelem” feliratra kattintva a Vásárló megrendelése megküldésre kerül a Vállalkozás részére. A megrendeléssel összefüggésben a Vásárló által kötelezően megadandó személyes adatait jogszabályi felhatalmazás alapján, a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyíthatósága érdekében kezeli a Vállalkozás. A személyes adatok kezelésével összefüggő részletes feltételeinket az „Adatkezelési Szabályzat” tartalmazza, amelyet a címére kattintva közvetlenül is elérhet a megrenelés véglegesítése előtt.
 7. A Vállalkozás által működtetett webshopon vásárolt termék(ek) vonatkozásában lehetőség van kedvezményre feljogosító kupon felhasználására, amelyet a termék ellenértékének megfizetése előtt van lehetőség az online felületen megadni a Vállalkozás által előzetesen meghatározott kedvezményes időszakban. A Vállalkozás kifejezetten rögzíti, hogy a kedvezményes kupon felhasználásának feltételeiről a kedvezményes időszakot megelőzően nyújt részletes tájékoztatást a Vásárló részére. Amennyiben a Vásárló kedvezményre feljogosított kuponkódal rendelkezik, úgy a fizetési mód kiválasztásánál a kuponkód megadásával a kedvezményét érvényesítheti a Vállalkozás által megjelölt kedvezményes időszakban.
 8. A termék(ek) jelen pont szerinti megrendelésével a Vállalkozás online felületén keresztül megküldésre kerül a Vásárló által készített megrendelés, amely a Vásárló vonatkozásában fizetési kötelezettséggel jár. A megrendelésről a Vállalkozás a megadott e-mail elérhetőségre visszaigazoló e-mail üzenetet küld a megrendelt termék megnevezéséről, mennyiségéről és a fizetendő ellenérték összegéről.
 9. A szállítási szolgáltatásokat a Vállalkozás harmadik fél szállítást végző szolgáltató alkalmazásával díjazás ellenében biztosítja. A szállításból eredő költség viselésére a Vásárló köteles, amely összeg a megrendelés véglegesítése előtt a Vásárló részére feltüntetésre kerül. Amennyiben a Vásárló a termék(ek) megrendelése vonatkozásában a házhozszállítást, mint szállítási módot választja, úgy a Vállalkozó a szállítás díjazásáról tájékoztatja a Vásárlót. Amennyiben a Vásárló a termék(ek) megrendelése vonatkozásában a házhozszállítást, mint szállítási módot választja, úgy a megrendelés véglegestésére csak a szállítási költség elfogadásával lehetséges. A Vállalkozás által működtetett webshopon keresztül értékesített termék ellenértéke magában foglalja a csomagolás költségét.
 10. A megrendelés elküldésével adás-vételi szerződés jön létre a Vásárló és a Vállalkozás között a kiválasztott termék(ek) tárgyában. A szerződés elektronikus úton, távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszköz útján, távollévők között kötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. Amennyiben a Vásárló a vonatkozó hatályos törvényi szabályozás értelmében fogyasztóként minősül (jelenleg hatályos meghatározás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy), úgy a szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.
 11.  A megrendelés elektronikus beérkezését automatikus emailben visszaigazolásra kerül a Vásárlónak a Vállalkozás részéről, amely tartós adathordozóként megerősíti, hogy a Vállalkozás megkapta a Vásárló által elküldött megrendelést, továbbá a megrendelésének részleteit is tartalmazza. A visszaigazoló email a szerződéskötés tartós adathordozón történő visszaigazolásaként minősül a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 12. § (2) bekezdésében foglaltakkal összhangban, amelynek alkalmazásához a fogyasztó a jelen ÁSZF elfogadásával beleegyezését adja. A Vásárló elfogadja, hogy a Vállalkozás a szerződések, illetve ezek másolatai papír alapon történő átadására a www.woodestic.hu webshopban történő vásárlás esetén nem lát ésszerűen kivitelezhető lehetőséget különös tekintettel arra, hogy ilyen formában jönnek létre. A Vállalkozás által kiszállított termékekhez kapcsolódó számla e-mail útján vagy a kézbesítéssel egyidejűleg kerül megküldésre a Vásárló részére, amely igazolja, hogy a szerződést a Vállalkozás létrejöttnek tekinti és tartalmazzák ennek lényeges feltételeit is.
 12. Amennyiben a Vásárló általi megrendelésről e-mail útján történő automatikus visszaigazolás 48 órán belül nem érkezik meg a Vásárló által megadott elektronikus elérhetőségre, úgy a Vásárló mentesül a szerződéses kötelezettség alól tekintettel arra, hogy a szerződés a Vállalkozás és a Vásárló között nem jött létre.
 13. A Vásárólnak a termék(ek) megrendelésének bármely szakaszában és a megrendelésnek a Vállalkozás részére való elküldéséig bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból a „Elem törlése” feliratra kattintva). Amennyiben valamely adatbeviteli hibát csak a visszaigazoló email alapján észlel a Vásárló, úgy ennek javítását kezdeményezheti a visszaigazoló email alapján 3 munkanapon belül küldött válasz email útján is. Ezt ugyanakkor már szerződés módosítási javaslatnak tekinti a Vállalkozás és a szerződés teljesítését felfüggeszti addig, amíg a megkeresése alapján a javítás megtörténik és a javított adatok helyességét megerősíti.
 14. A Vásárló elfogadja és tudomásul veszi, hogy a Vállalkozást a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra, email fogadására nem alkalmas email elérhetőség megadására visszavezethető teljesítési késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért felelősség nem terheli. A Vállalkozást nem terheli felelősség továbbá az abból adódó károkért, ha a Vásárló a regisztráció során meghatározott jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely, nem a Vállalkozásnak felróható okból hozzáférhetővé válik.

 

 

 1. A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSE

 

 1. A Vállalkozás arra törekszik, hogy a webshopon keresztül beérkezett megrendelés a lehető legrövidebb időn átadásra/kiszállításra kerüljön a Vásárló által megadott szállítási címre. A termékek átadásai-kiszállítási ideje függ attól, hogy a megrendelet termék rendelkezésre áll a Vállalkozás árukészletén. Amennyiben a Vásárló több terméket is rendel egyidejűleg, úgy a termékek kiszállítására együttesen, egyidőben kerül sor azzal, hogy a szállítási időre a leghosszabb szállítási idővel rendelkező termék szállítási ideje lesz irányadó. A megrendelt termékeknek 30 napon belül meg kell érkezniük a Vásárlók részére. A jelen pontban foglaltak értelmezésében a teljesítési határidő sikertelen kézbesítési kísérlet esetén is teljesítettként minősül (kézbesítés időpontjában a termék(ek) átvételére jogosult személy nem fellelhető a szállítási címen). A Vállalkozás fenntartja magának a jogot, hogy a termék(ek) Vásárló részére történő kiszállítás határidejére vonatkozó jelen ÁSZF rendelkezést bármikor módosítsa. A jelen pontban foglalt módosítás nem érinti a Vásárlónak a módosítást megelőzően leadott megrendeléseire vonatkozó teljesítési határidőt. Abban az esetben, ha a Vállalkozás a jelen pontban meghatározott 30 napon belül a Vásárló részére a megrendelt terméket nem tudja kiszállítani, a Vállalkozás köteles erről a Vásárlót haladéktalanul tájékoztatni és a megrendelés várható teljesítés határidejét megjelölni azzal, hogy ebben az esetben a Vásárló jogosult elállási jogát gyakorolni teknintettel arra, hogy a teljesítés késedelme a Vállalkozás érdekkörében merült fel. A Vásárló által történő elállási jog gyakorlásával összefüggésben a jelen ÁSZF X. fejezetében foglaltak az iránydóak.
 2. A terméknek a szállítótól (kézbesítési megbízott) való átvételével és az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék(ek) mennyiségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy utólag mennyiségi reklamációt a Vállalkozás nem fogad el. A szállítólevél aláírásával Vásárló elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig mennyiségileg megfelel a megrendelésében foglaltaknak.
 3. Ha az átvétel során a Vásárló a megrendelt termékkel kapcsolatosan sérülést tapasztal (termék vagy csomagolás), a sérülésekről a szállítótól jegyzőkönyv felvételére jogosult. A Vállalkozás kötelezettséget vállal arra, hogy a terméket díjmenetesen visszaveszi, ha a termék az átvételkor sérült. Az átvételt követően a termékben bekövetkezett fizikai sérülésért a Vállalkozás felelősséget és helytállást nem vállal.
 4. Abban az esetben, ha a Vállalkozás a Vásárló által megrendelt terméket a termék megrendelését követően felmerülő készlethiány vagy gyártási kapcitáshiány miatt nem tudja a Vásárló részére teljesíteni, a Vállalkozás köteles erről a Vásárlót tájékoztatni annak érdekében, hogy a Vásárló az elállási jogát gyakorolni tudja. A Vásárló által történő elállási jog gyakorlásával összefüggésben a jelen ÁSZF X. fejezetében foglaltak az iránydóak.

 

 

VII. KELLÉKSZAVATOSSÁG

 1.  A kellékszavatosságra vonatkozó, fogyasztók vonatkozásában alkalmazandó feltételeket a fentebb már hivatkozott, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglalt mintatájékoztató szerint közöljük és tesszük a jelen ÁSZF részévé az alábbiak szerint:

Milyen esetben élhet a Vásárló a kellékszavatossági jogával?

A Vásárló a Vállalkozás hibás teljesítése esetén a vele szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót kellékszavatossági igénye alapján?

A Vásárló – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A Vásárló a Vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

VIII. TERMÉKSZAVATOSSÁG

 1.  A termékszavatosságra vonatkozó, fogyasztók vonatkozásában alkalmazandó feltételeket a fentebb már hivatkozott, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglalt mintatájékoztatóban foglaltak szerint közöljük és tesszük a jelen ÁSZF részévé az alábbiak szerint:

Milyen esetben élhet a Vásárló a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vásárló – választása szerint – az előző pontban meghatározott kellékszavatossági jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg a Vásárlót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti a Vásárló termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vásárlónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

A Vállalkozás felhívja a figyelmet, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan a Vásárló nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

A Vállalkozás tájékoztatja a Vásrlót, hogy nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot rendeltetésszerűen nem tudja használni.

 

 

 1. JÓTÁLLÁS

 

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

 

Hibás teljesítés esetén a Vállalkozás a jótállásra köteles.

 

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

 

A Vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

 

A Vállalkozás felhívja a figyelmet, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan a Vásárló nem érvényesíthet.

 

 1. ELÁLLÁS
 2.  A Vállalkozás által működtetett www.woodestic.hu webshopon keresztül kötött szerződés esetén a Vásárlót legkésőbb az adott megrendelés alapján kiszállított termék(ek) a Vásárló által történő, átvétel napjától számított 14 napon belül gyakorolható indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Ha valamilyen okból kifolyólag egy adott megrendeléshez kapcsolódó terméket a Vállalkozás különböző időpontokban szállítana ki, úgy az elállási jog gyakorolhatóságának határideje az utolsóként kiszállított termék átvételétől számítandó.
 3.  Az előző pont szerinti elállási jog gyakorolható továbbá a termék(ek) átvételét megelőzően is. Az elállásra vonatkozó nyilatkozatot a Vállalkozás I. fejezetben megjelölt fizikai vagy elektronikus címére kell írásban eljuttatni.
 4.  A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja bármely egyéb erre vonatkozó egyértelmű írásbeli nyilatkozat útján is. A Vásárlót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a jelen pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.
 5.  Ha a Vásárló az előző pontban foglaltak szerint eláll a Vállalkozással kötött szerződéstől, a Vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a Vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
 6.  A Vállalkozás a fentieknek megfelelő elállás esetén a Vásárlónak visszajáró összeget a Vásárló által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A Vásárló kifejezett beleegyezése alapján a Vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a Vásárlót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.
 7.  Ha a Vásárló kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a Vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
 8.  A Vállalkozás mindaddig visszatarthatja a visszajáró összeget, amíg a Vásárló a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
 9.  Ha a Vásárló a fentieknek megfelelően eláll a Vállalkozás által működtetett www.woodestic.hu webshopban kötött szerződéstől, köteles a terméket és a termékhez kapcsoldódó dokumentációval (számla vagy pénztári blokk) együtt haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve személyesen visszaadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Vásárló a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
 10.  A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vásárló viseli. Ezt a záradékot kell alkalmazni abban az esetben is, ha a tábla cseréje garanciális igények miatt történik. A szállítási költségek nem téríthetők vissza.
 11. A termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért a Vásárló felel.
 12. A Vállalkozás arra törekszik, hogy a jogszabályban meghatározott, Vásárlók irányában fennálló kötelezettségeinek teljesítésén túlmenően, illetve ezek mellett a Vásárlók elégedettségének növelése érdekében többlet jogosultságokat és további lehetőségeket biztosít, illetve egyes Vásárlót megillető jogosultságokat nem csak jogszabály szerinti fogyasztóként minősülő Vásárló számára biztosítja. Ezen lehetőségekről és jogosultságokról a Vállalkozás által működtetett www.woodestic.hu weboldalon tájékozódhat a Vásárló. A jelen pont szerinti többlet jogosultságok vonatkozásában a Vállalkozás fenntartja azon jogát, hogy ezek tartalmán a jelen ÁSZF módosítása nélkül, a Vállalkozás által működtetett www.woodestic.hu weboldalon található feltételek változtatása útján módosítja, vagy egyes többlet jogosultságok biztosítása vonatkozásában egyedi mérlegelést alkalmaznak. A jelen pontban foglaltak alapján biztosított jogosultságok és lehetőségek semmilyen esetben sem minősülnek a jogszabályok, vagy a jelen ÁSZF egyéb rendelkezései alapján biztosított fogyasztói jogosultságok korlátozásaként.

 

 1. Az elállás joggyakorlásra vonatkozó nyilatkozatminta a jelen ÁSZF mellékletét képezi.

 

 1. Vállalkozás tájékoztatja a Vásárlót, hogy elállás esetén a Vállalkozás megakaályozhatja, hogy a Vásárló tovább használja a digitális tartalmat, valamint a digitális szolgáltatást, külnösen a digitális tartalomnak, valamint a digitális szolgáltatásnak a Vásárló számára hozzáférhetetlenné tételével vagy a Vásárló felhsaználói fiókjának letiltásával.

 

 1. A szerződéstől való elállás esetén a fogyasztó tartózkodik a digitális tartalom vagy a digitális szolgáltatás használatától és ezek elérhetővé tételétől harmadik fél számára

 

 

 1. VÉDJEGYEK ÉS SZERZŐI JOGOK

 

 1. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése és a védjegyek és földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény (továbbiakban: Védjegytv.) 1. § (1) bekezdése értelmében a Vállalkozás weboldalán (www.woodestic.hu) megjelenő grafikai megoldások, védjegyek, logók, illetve egyéb információk és anyagok a Vállalkozás, illetve szerződéses partnerei kizárólagos tulajdonát képezik. Ezen megjelöléseket a Vállalkozás, illetve szerződéses partnerei kifejezett és előzetes írásbeli jóváhagyása nélkül a vásárlók és más harmadik személyek bevételszerzési céllal semmilyen módon nem használhatják, nem másolhatják, nem terjeszthetik, és nem tehetik közzé. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a  weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.

 

 1. Vásárló jelen ÁSZF elfogadásával kifejezetten kijelenti, hogy a Vállalkozás részére rendelkezésre bocsátott adatok, dokumentumok, fényképek és ezzel összefüggő bármilyen adattartalom vonatkozásában megfelelő jogosultsággal rendelkezik ezen adattartalmak felhasználását illetően. Vásárló kifejezetten kijelenti, hogy a Vállalkozás részére rendelkezésére bocsátott adatok, dokumentumok, fényképek és ezzel összefüggő bármilyen adattartalom jogellenes felhasználásából eredő tejes kártérítési felelősséget vállalja. Vállalkozás a Vásárló által rendelkezésre bocsátott adatartalmak vonatkozásában vélelmezi a Vásárló jogszerű használatát.

 

 

XII. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

 1.  Panaszkezelés

1.1. Amennyiben a Vállalkozás ügyfélszolgálata útján nem sikerülne megnyugtató és kielégítő választ adni a megkeresésére, úgy a Vásárló az észrevételeit és panaszait megírhatja az hello@woodestic.hu e-mail címre, vagy elküldheti a Vállalkozás levelezési címére, amely egyben a panaszügyintézés helye is. A Vállalkozás kéri a Vásárlót, hogy panaszában utaljon az ügyfélszolgálatnál folytatott egyeztetésre, az egyeztetés sikertelenségének körülményeire.

1.2.  A Vállalkozás a panaszra legkésőbb 30 napon belül érdemben írásban válaszol, és ha a panaszt nem tartja jogosnak, ezen álláspontját írásban megindokolja.

1.3.  A panasz elutasítása esetén a Vállalkozás a Vásárlót írásban tájékoztatja arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A tájékoztatás tartalmazza továbbá az illetékes hatóság, illetve a Vásárló lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület székhelyét, telefonos és internetes elérhetőségét, valamint levelezési címét. A tájékoztatás arra is kiterjed, hogy a Vállalkozás a fogyasztói jogvita rendezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárását.

1.4.  A Vállalkozás a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni.

1.5. A Vásárló a megrendeléssel kapcsolatos fogyasztóvédelmi problémáinak érvényesítésével kapcsolatos jogait online vitarendezés keretében is érvényesítheti az alábbi hivatkozáson keresztül is megteheti:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

 1. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

2.1.  Amennyiben a Vállalkozás és a Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a panaszkezelés során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Vásárló számára:

2.2.  Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben a Vásárló fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról;

2.3.  Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából a fogyasztó eljárást kezdeményezhet a területileg illetékes békéltető testületnél. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

A  Veszprém Megyei Békéltető Testület elérhetőségei:

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.

Email cím: bekelteto@veszpremikamara.hu

Fax: +36 88 412 150

Telefon: +36 88 429 008

A  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület elérhetőségei:

Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. em. 303.-304. szoba

Email cím: bekeltetotestulet@iparkamaraszolnok.hu

Telefon: +36 20 373 2670

 

2.4.  Bírósági eljárás. A Vásárló a vonatkozó jogszabályokban foglaltak szerint jogosult a jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében.

 

 

XIII. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK

 

 • a polgári törvénykönyvről szóló 2013. V. törvény
 • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. CLV. törvény
 • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
 • a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásáról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet
 • afogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
 • a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet
 • a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény
 • a védjegyek és földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény
 • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
 • a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVIII. törvény
 • a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló Európai Parlament és a Tanács 2018/302 rendelete
 • a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló Európai Parlament és a Tanács 2016/679. rendelete

 

 

XIV. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

 

 1. A Vásárló tudomásul veszi és elfogadja, hogy Vállalkozás az online vásárlás folytán birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a vásárlások teljesítéséhez használja fel, azokat az érintett fuvarozási szolgáltatókon kívül harmadik személynek semmilyen formában tovább nem adja. A Vásárló személyes adatainak megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Vállalkozás azokat a fenti módon kezelje.

 

 1. A Vállalkozás jogosult alvállalkozókat, közreműködőket igénybe venni.

 

 1. A Vállalkozás a Vásárlóval megkötött szerződést nem iktatja, így az utólag nem hozzáférhető, nem megtekinthető. A Vásárlóáltal leadott megrendelések ráutaló magatartás formájában tett jognyilatkozatnak minősülnek.

 

 1. A Vállalkozás nem vetette alá magát semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek.

 

 1. A Vállalkozás Magyarországon nyilvántartásba vett gazdasági társaság, a jelen ÁSZF-re a magyar jog szabályai az irányadók és alkalmazandók, tekintet nélkül az esetleges jogszabályi kollízióra.

 

 1. Vásárló jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. rendelkezései szerint.

 

 

Kelt: Veszprém, 2022. június 15.

 

 

 

 

 1. melléklet – Elállási jognyilatkozat

 

 

Elállási nyilatkozat

 

Cogitate Games Társasjáték Fejlesztő és Építészeti Korlátolt Felelősségű Társaság

részére

 

Levelezési cím: 8200 Veszprém, Szűcs u. 10.

E-mail: hello@woodestic.hu

 

 

Alulírott __________________________________________ kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék(ek) adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

 

Szerződéskötés időpontja / átvétel időpontja:

 

Megrendelés száma:

 

Vásárló neve:

 

Vásárló címe:

 

 

Keltezés:

 

 

_______________________________________

Vásárló aláírása

 

 

0
  0
  A KOSARAD
  A kosarad üresVissza